Nasveti za zdravo in sijočo kožo

Elinor nasveti za zdravo in sijočo kožo

Vem, da se ti včasih zdi nemogoče, da bi lahko tudi sama imela sijočo, zdravo in mehko kožo. Kar magično ne bo zažarela, verjemi pa mi, da je z malo časa, ljubezni in potrpljenja tudi tvoja koža lahko lepa. Potrebna je ustrezna nega, predvsem pa je ključen tudi tvoj življenjski slog. Rekreacija, uživanje veliko sveže, polnovredne hrane, dovolj spanja in vode. 

Pij dovolj vode!

To si verjetno slišala že neštetokrat, vendar je vsak opomnik dobrodošel, da ti pitje zadostne količine vode res pride v navado. Če pomisliš – s hidratacijo našega organizma se hidrirajo tudi celice v telesu in s tem tudi naš največji organ – koža. Zdaj je malo bolj jasno, zakaj ima veliko moč pri hidrataciji kože tudi pitje vode in ne samo nega s kozmetičnimi izdelki, čeprav močno pripomorejo. V kolikor koža ni dovolj hidrirana, je njena bariera porušena. Zaradi tega je bolj dovzetna za okužbe in nastanek kožnih težav.

Izogibaj se predelani hrani! 

Procesirani hrani so odstranjene vlaknine in minerali, večinsko pa v hrani ostanejo ogljikovi hidrati, ki imajo visok glikemični indeks. To pomeni, da se v telesu hitro dvigne krvni sladkor, s tem pa se proizvede več inzulina. Prevelika količina inzulina lahko v telesu sproži nastanek aken. Mozoljčki po telesu res ne kričijo po ”zdravi in sijoči koži”.

Uporaba nežnih mehanskih pilingov! 

Pilingi so izredno pomemben korak za sijočo, bolj gladko in manj suho kožo.  Koža se obnavlja približno vsakih 28 dni. To pomeni, da iz spodnjih delov kože na površje prihajajo nove celice, stare, mrtve celice na površju pa se luščijo. Problem nastane, ko naša koža ni sposobna odstraniti vseh mrtvih celic in se na površini kože začne nabirati plast odmrlih celic. Le te povzročijo grobo, luskavo in suho kožo. Tukaj pride na pomoč Elinor vitaminski piling. Z dodanimi mehanskimi abrazivi kot je sladkor, nežno odstrani nepotrebne mrtve celice na koži in poskrbi, da ja tvoja koža sijoča in bolj zdrava!

Elinor: Odstranjevanje mrtvih celic na koži
Odstranjevanje mrtvih celic na koži

Ustrezna nega kože!

Veliko lahko naredimo z zdravo prehrano in pitjem zadostne količine vode, vendar pa na sijoč videz kože vpliva tudi direkten nanos izdelkov na kožo. Suha je predvsem koža po telesu, saj imamo tam manj lojnic, kar lahko privede do pomanjkanja lipidov v koži. Lipide lahko nadomestiš s kozmetičnimi izdelki z veliko vsebnostjo olj. Res smo mislili na vse, kajne? Elinor hranilno olje vsebuje jojobino olje, ki je podobno lipidom in šipkovo olje, ki je obogateno z vitaminom A in C.

Poskrbi za svojo kožo tako od znotraj kot od zunaj in verjemi – zažarela bo!

Avtor: Petja Škufca, dipl. kozmetologinja

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost