Zakaj uporabljati highlighter?

Elinor Summer in a bottle

Elinor highlighter si poleg osvetljevanja obraza lahko v poletnih mesecih nanesete tudi na dekolte, rame, noge in na vse ostale dele, kjer se želite božansko svetiti


Zakaj vitamin E:


• vlaži kožo
• celi rane
• preprečuje nastanek kožnega raka
• zmanjšuje srbenje
• zavira nastanek gubic


Zaviranje nastanka gubic


Suha koža običajno deluje bolj gubasta in ranjena kot pa tista, ki ima primerno
vlažnost. Zaradi vlažilnih učinkov vitamina E lahko vaša koža izgleda bistveno mlajša
in manj nagubana
.

Zakaj so antioksidanti tako pomembni za kožo:


• pomagajo pri močnejši obrambi kože pred poškodbami od sonca
• uničujejo škodljive proste radikale
• našo kožo ščitijo pred vnetji


Tudi sam kolagen se tvori hitreje, če imamo na koži dovolj antioksidantov, to pa zmanjša vidne znake staranja kože (Več o kolagenu najdeš TUKAJ). Antioksidanti so pomembni tudi zato, ker pomagajo koži v boju proti negativnim vplivom iz okolja – umazan zrak, klimatske naprave in ogrevanje.

Proste radikale, ki v koži nastanejo zaradi zunanjih dejavnikov in nato kožo tudi napadejo, antioksidanti lovijo in jih uničijo. Ti so glavni pri preprečevanju nastajanja vidnih znakov staranja. Antioksidanti nas ščitijo tudi pred nastankom temnih madežev od sonca, izgubo elastičnosti kože in pojavitve vidnih krvnih žilic.

Glicerin


Glicerin prispeva k uravnavanju vlage in je izredno higroskopski, kar pomeni, da nase zelo dobro veže vodo iz okolja. V koži to pomeni, da vsrkava vodo iz spodnjih plasti kože ter tako poveča vsebnost vode v površinskih kožnih plasteh. Glicerin je koristen, ker je že naravno prisoten v koži.


P.S.: Glicerin je dodan tudi vsem razkužilom, saj našo kožo ščiti pred izsuševanjem,
ki ga povzroča močan alkohol kot glavna sestavina razkužil.

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost