Vse o Elinor pilingu

Elinor ponuja mehanski piling na osnovi sladkorja, ki nežno odstranjuje odmrle celice, ki po 28 dneh od njihovega nastanka v golobjih plasteh kože pripotujejo na površino. Odmrle celice za nas nimajo več nobene funkcije, lahko pa povzročijo, da naša koža izgleda bolj suha in luskava ter manj sijoča. Z uporabo mehanskega pilinga te celice odstranimo, dodane hranilne sestavine pa pustijo na koži tanek film, ki naredi kožo mehko in sijočo.

Poleg odstranjevanja odmrlih celic so pri pilingu pomembne tudi sestavine, ki kožo nahranijo in negujejo. Elinor piling vsebuje veliko hranljivih sestavin kot je Vitamin E, karitejevo maslo, jojobino in mandljevo olje.  Zaradi visoke vsebnosti hranljivih sestavin pri uporabi Elinor pilinga ni potrebe po dodatnem nanašanju losijona ali olja tekom dneva.

Poglejmo si ključne sestavine podrobnejše in zakaj so odlične za tvojo kožo …

Vitamin E

Vitamin E je naravni antioksidant, ki lovi proste radikale (nastale zaradi izpostavljenosti UV svetlobi, onesnaženosti zraka, kajenja …), ki povzročajo oksidativni stres, ta pa je eden izmed glavnih razlogov za prezgodnje staranje kože. 

Jojobino olje

Jojobino olje je obogateno z vitaminom B in E, po sestavi pa je podobno sebumu (olju, ki je naravno prisotno v koži). Eden izmed razlogov za suho kožo je pomanjkanje sebuma, zato ga je potrebno dodajati s sestavinami kot je prav jojobino olje. Olje ni mastno in hitro prodre s površine v globlje plasti kože.

Karitejevo maslo 

Karitejevo maslo deluje protivnetno in je odlično za razdraženo kožo. Vsebuje velik delež vitamina E.

Mandljevo olje

Mandljevo olje je vsestransko olje s hranili in vitamini. Kožo mehča in pospešuje obnavljanje suhe, razdražene ali razpokane kože. Dodatno jo ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Elinor piling za telo je najbolje uporabljati med tuširanjem na mokri koži.
Elinor piling za telo

Kako uporabljati piling? 

1. Telo umij z milom kot sicer.

2. Na vlažno kožo nanesi piling, tako boš dosegla maksimalno absorpcijo.

3. Z nežnimi, krožnimi gibi ga vmasiraj v kožo in za večji učinek hidracije pusti na koži delovati 1-2min. Ne puščaj predolgo, da ne pride do srbeče in razdražene kože. 

4. Speri ga s toplo vodo, zaključi pa z mrzlo, da zapreš pore.

5. Za še boljši rezultat na vlažno kožo nanesi Elinor hranilno olje. Zakaj na vlažno? Na ta način boš zaklenila vlago v kožo, olje pa bo bolj mazljivo.

Priporočamo uporabo 1x/2x na teden. Ni primeren za obraz. Med pilingom bodi še posebej nežna na predelih, ki so občutljivejši (dekolte, vrat in bikini). Ne uporabljaj na sveže pobriti koži.

Avtor: Petja Škufca, dipl. kozmetologinja

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost