Vse kar rabiš vedeti o negi telesa

Elinor Cosmetics nasveti

Nega obraza in nega telesa

Se koža na obrazu res razlikuje od tiste na telesu? Lahko produkte za telo uporabljam tudi na obrazu? Zakaj je nega telesa sploh tako zelo pomembna, mi pa jo še vedno zanemarjamo in dajemo poudarek le na obraz?

Kozmetični trendi hitijo v smeri nege obraza, medtem ko smo na nego telesa čisto pozabili.

Elinor: nega telesa
Nega telesa

Kaj je sploh naloga kože?

Koža ščiti organizem pred nenadzorovanim vdiranjem kemijskih spojin, hkrati pa preprečuje izgubo vode in pomembnih telesnih snovi.

Površina kože odraslega človeka meri 2 m2, od tega meri obraz le 55 cm. Zakaj nam ni potem kristalno jasno, da se moramo bolj posvetiti tudi negi telesa?

Tako kot negujemo obraz enkrat ali dvakrat na dan, ne smemo zanemariti ostalih delov telesa. Čeprav ni tako očitno, se naravna bariera kože poruši tudi na telesu, kar pomeni, da je koža bolj dovzetna za infekcije in draženja. Naravna bariera kože je porušena, če se ji spremeni naravni pH, če ni dovolj hidratirana ali ji primanjkuje naravno prisotnega loja. To lahko uravnavamo z ustrezno nego za telo, ki pa se razlikuje od nege obraza.

Koža na obrazu se razlikuje z ostalimi deli telesa, zato jo moramo tudi drugače tretirati. Koža na obrazu je tanjša in bolj občutljiva na sestavine. To pomeni, da kozmetični izdelek bolj intenzivno deluje na obrazu kot na telesu. Posledično lahko izdelek za telo povzroči draženje kože na obrazu, medtem ko odlično učinkuje na telesu.

Si že slišala za žleze, ki izločajo naravno prisotno olje?

Ja, to so lojnice. Lojnic je v koži na telesu manj kot na obrazu, kar pomeni, da se naša koža na telesu ne masti tako hitro in je v splošnem tudi bolj suha. Pri negi telesa zato uporabimo izdelke z večjo vsebnostjo olj kot na obrazu.

Pazi, da pri negi telesa uporabljaš olja, ki niso komedogena in niso rafinirana. To pomeni, da olja ne povzročajo mozoljčkov in ne mašijo por ter niso toplotno in kemično obdelana. Le z uporabo takšnih olj boš popolnoma izkoristila potencial svojih negovalnih izdelkov.

Olja, ki niso bila kemično in toplotna obdelana, ostanejo obogatena z vitamini in antioksidanti. Elinor hranilno olje za telo vsebuje samo nerafinirana rastlinska olja, kar pomeni, da boš z uporabo tega izdelka 100% izkoristila potencial vsake sestavine. Naše olje pa ne vsebuje le vrhunsko izbranih olj, ampak deluje tudi antioksidativno. Kombinacija sestavin v Elinor hranilnem olju kože ne le vlaži, ampak tudi nahrani in mehča.

Ti zaupam še en bonus? Tvoja koža bo dišala omamno. ????

Avtor: Petja Škufca, dipl. kozmetologinja

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost