TOP 5 nasvetov za nego kože po sončenju

Elinor highlighter summer in a bottle na plaži

Kljub temu, da odsvetujemo prekomerno izpostavljanje soncu oz. sončenje, pa se zavedamo, da se nekateri sončenju težko uprete, saj je želja po zagoreli polti prevelika. Za vse, ki si vseeno želite lepe zagorele polti in se zavedate škodljivih učinkov sončenja, priporočamo uporabo samoporjavitvenih izdelkov, ki omogočajo porjavelo kožo brez izpostavljanja soncu. Za tiste, ki se sončenja vseeno poslužujete, pa navajamo TOP 5 nasvetov za nego kože po sončenju.

Elinor: Takoj po sončenju se izogibaj hladnemu tušu, saj to predstavlja šok za telo.
Ohladi telo

Ohladi telo

Tvoje telo je po sončenju pregreto in ga je potrebno ohladiti. Pazi! Takoj po sončenju se izogibaj ledenemu tušu, saj je ta lahko prevelik šok za telo. Po sončenju se najprej ohladi v senci, nato se stuširaj z mlačno vodo, kasneje pa si privošči hladen tuš.

Hidratacija

Definitivno najbolj pomemben korak po sončenju. Kožo dodatno vlažite še posebej poleti, saj je zaradi kopanja v slani vodi še bolj izsušena. Tudi tisti, ki se spopadate z dermatitisom, ne pozabite na vlaženje kože tudi poleti. Čeprav se stanje dermatitisa poleti izboljša, je potrebna nega skozi celo leto, saj se tako izognemo potencialnim izbruhom v zimskem času. Po sončenju je koža še bolj dehidrirana, zato ji pomagaj z nanosom vlažilnih krem ali z nanosom olja. Elinorjevo hranilno olje je odlična večerna nega telesa tudi poleti.

Izogibaj se naslednjih sestavin …

Koža se zaradi prekomerne izpostavitve soncu poškoduje, zato se po sončenju izogibaj izdelkom s sestavinami, ki lahko dodatno dražijo kožo. Izogibaj se umetnim dišavam, alkoholu, prav tako pa takoj po sončenju ni priporočljiva uporaba mehanskih pilingov.

Uporaba aloe vere

Uporabo aloe po sončenju zagotovo poznate, saj je zelo učinkovita pri blaženju sončnih opeklin. Aloe vera deluje protivnetno, prav tako pa pomaga pri vlaženju in preprečuje luščenje kože.

Aloe Vera

Pitje zadostne količine vode

Nasvet, ki se ga držite, tudi če se ne sončite. Čez dan radi pozabimo na pitje vode, saj imamo zaradi kopanja občutek, da nismo žejni. Pomembna je tudi ”nega od znotraj”. Pomembna je ne le voda, ampak tudi zadostna količina vitaminov in mineralov, ki pomagajo pri hitrejši regeneraciji kože.

Pametno na sonce in čudovito poletje ti želimo!

Avtor: Petja Škufca, dipl. kozmetologinja

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost