28-dnevni cikel kože in kaj lahko storiš že danes?

Elinor Cosmetics ustanoviteljica Karin Poravne

Si vedel/a, da se naša koža obnavlja vsakih 28 dni?

Ja, res je! Ta obnovitveni cikel lahko sicer pri nekaterih poteka malo hitreje, pri nekaterih pa počasneje. Zakaj koža za obnovo potrebuje ravno 28 dni?

Tolikšna je namreč življenjska doba kožnih celic. Le-te nastanejo v spodnjih plasteh kože in se počasi premikajo na površino, med ”28-dnevnih potovanjem” pa se tudi starajo. Ko prispejo na površino kože odmrejo in nimajo več nobene funkcije. Odmrlo kožno celico nadomesti mlajša in cikel se ponovi. V kolikor je naša koža zdrava in nahranjena, ne opazimo, ko se odmrle celice odluščijo.

Kje je sploh problem?

Problem nastane, ko se odmrle celice ne odstranijo dovolj hitro in se nabirajo na površini kože. Te nabrane celice se luščijo v kupih in so zato vidne kot nekakšne bele pikice, ki niso najlepše na pogled, opaziš pa jih lahko med oblačenjem temnih oblačil. Te bele pikice so znak, da je tvoja koža suha in zaradi plasti odmrlih kožnih celic ne bo tako gladka in sijoča.

Elinor vitaminski piling in zdrava koža.
Odstranjevanje belih pikic s pomočjo mehanskih pilingov

Koža – Enostaven način odstranjevanja “belih pikic”


To težavo lahko rešiš z uporabo mehanskih pilingov, ki odstranjujejo odmrle kožne celice. S tem, ko odstranimo odmrle celice, se pravzaprav znebimo bariere med mlajšimi, živimi celicami, in aktivnimi sestavinami v kozmetičnih izdelkih.

S pilingom se znebiš suhosti, tvoja koža pa bo postala bolj gladka in sijoča. Tudi nadaljnji kozmetični produkti, ki jih boš nanesla na kožo se bodo boljše absorbirali in dosegli večji učinek.

Elinor vitaminski piling deluje mehansko, kar pomeni, da vsebuje drobne trdne delce, ki ob masiranju odstranijo odmrle kožne celice. Prav tako pospeši mikrocirkulacijo kože in ugodno vpliva na zmanjšanje celulita.

Po čem se razlikujejo pilingi in kako to vpliva na kožo?

Pilingi se med seboj razlikujejo v izbiri olj in abrazivov, to so drobni trdni delci. V Elinor vitaminskem pilingu je dodan zelo drobno mlet sladkor, ki odstrani odmrle kožne celice in je do tvoje kože izredno nežen, zato ti bo ustrezal tudi, če imaš občutljivo kožo. Karitejevo maslo, kokosovo in mandljevo olje kožo pomirjajo in negujejo, na koži pa pustijo božanski občutek.

Nega, odstranjevanje suhe kože in omamen vonj? Kaj še čakaš? ????

Avtor: Petja Škufca, dipl. kozmetologinja

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost