Kateri piling je primeren zame?

Elinor vitamisnki piling na koži

Koža se obnavlja na 28 dni. To je naravni proces, pri katerem se odstranjujejo mrtve kožne celice, ki za nas nimajo več nobene funkcije in dajo prostor novo nastalim celicam. Ta proces je pomemben za normalno delovanje kože in za preprečitev nastanka kožnih nepravilnosti. Kaj se zgodi, če je ta proces upočasnjen? Mrtve celice se na površini nabirajo, kar imenujemo hiperkeratinizacija, to pa lahko privede do nastanka aken in suhe kože. Kje pride na vrsto torej piling?

Kako lahko preprečim nastanek hiperkeratinizacije?

Odebelitev zunanje plasti kože lahko preprečiš z uporabo pilingov približno enkrat na teden. Poznamo tri vrste pilingov – beri dalje in preveri kateri je primeren zate.

MEHANSKI PILING

To so najbolj pogosti pilingi, ki jih zagotovo poznaš. Vsebujejo nežne trde delce kot so sladkor, sol, kava ali majhni koščki lupinic oreščkov. Te delce imenujemo abrazivi, ki so vmešani v različna topila kot so olja, masla, voda ali vlažilci. Mehanske pilinge s krožnimi gibi dobro vmasiramo po celem telesu. Abrazivi poskrbijo, da se odstranijo mrtve celice na koži, topila pa poskrbijo, da je koža po spiranju mehka in navlažena. Zaradi vsebnosti trdih delcev so mehanski pilingi primerni za nego telesa. Za nego obraza raje izberi kemični ali encimski piling, katera ti predstavimo v nadaljevanju.

Elinor vitamisnki piling kožo čisti, jo mehča in ohranja mladostno.
Primer mehanskega pilinga

KEMIČNI PILING

Vzrok za nastanek aken je lahko tudi hiperkeratinizcija, saj nepravilno luščenje mrtvih kožnih celic maši izvodila žlez lojnic in ovira izločanje sebuma. Z uporabo kemičnih pilingov, ki vsebujejo visoke koncentracije hidroksi kislin, kot je salicilna kislina, odluščiš vrhnje plasti mrtvih celic kože in se tako izogneš nastanku aken.

ENCIMSKI PILING

Na encimske pilinge velikokrat pozabimo, vendar imajo zelo zanimiv način delovanja in so bolj nežni od kemičnih pilingov. Mrtve celice so na kožo pritrjene s proteini, encimi pa delujejo tako, da cepijo te proteine. Rezultat je odstranitev mrtvih celic in bolj gladka koža.

Za nego telesa ti priporočamo uporabo mehanskega pilinga kot je naš Elinor vitaminski piling, ki poleg odstranitve mrtvih kožnih celic kožo tudi neguje in navlaži. Na obrazu uporabljaj encimski ali kemični piling ????

Avtor: Petja Škufca, dipl. kozmetologinja

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost