Spoznaj ustanoviteljico Elinor Cosmetics – Karin Poravne

Karin Poravne, ustanoviteljica Elinor Cosmetics

Karin Poravne

Hej, sem Karin Poravne, po izobrazbi diplomirana slovenistka, s srcem pa že od vedno pri estetiki in umetnosti. Kot gimnazijka sem pokupila vsako paletko v Dm-u, ki sem ga imela na poti do mojega javnega avtobusa, ko sem se iz šole odpravljala domov. Svojo ljubezen do makeupa sem začela graditi pred 6 leti in se udeležila prvega strokovnega tečaja ličenja. Skozi leta sem rastla, se razvijala, dodatno izobraževala in lepotičila maturantke, neveste, svoje sobote preživela na terenu in neznansko uživala med svojimi čopiči.

Kasneje sem zasledila lash filler, tretma za naravne trepalnice, ki me je takoj zamikal in tako postala še lash stilistka. Ker sem želela strankam ponuditi najboljše, sem pa poleg kvalitetne storitve spada tudi lep ambient, dobra kava in celotna izkušnja, sem leto nazaj odprla moj prvi lepotni salon – KP Studio. Kmalu nisem več zmogla sama in tako imam danes čudovit team, ki skrbi za vaše trepalnice, obrvi in nohte.

Karin Poravne - ustanoviteljica Elinor Cosmetics
Karin Poravne

Moje rutine

Obožujem jutra, kavo z riževim mlekom, vonj knjig in sonce. Vedno me boš srečal z nasmehom na obrazu in praktično nikoli ne utihnem. Rutine so moja stvar, še rajši imam organizacijo in planiranje. Živim za self care trenutke, pa naj bo to jutranja meditacija, pogovor z mami, skok na Ljubljanski grad s podcastom v ušesih ali odličen zajtrk, ki trajaaa.

Elinor Cosmetics – začetki


Od kje ideja za Elinor? Verjameš, da od vraščenih dlak? Ja, res je. Imela sem grozne bitke, učinkovito pa jih odstraniš s pilingom. A kaj ko mi niti eden iz drogerije in od vse poplave produktov, ki sem jih sprobala, ni pomagal in je mojo kožo le ziritiral? Tako sem že malce obupana rekla: »Dovolj imam, naredila bom svoj piling.« Štiri mesece kasneje je ugledal svet – ravno prav nežen, ne pregrob, odlične sestavine in po njem sem se lahko takoj zavila v toplo pižamo, brez totalne čistke mastne banje, ki rada ostane po uporabi. Pilingu je družbo delalo olje za telo in tako je nastal naš New skin duo.


Elinor se je skozi mesece razvijal in hitro rastel, ideje o novih produktih pa so me držale budno ponoči. Kot makeup artistka in velika navdušenka nad naravnih in sijočim videzem, sem čutila, da moram narediti produkte tudi v svojem segmentu – ličila. Tako smo poleti lansirali naš največji hit in še vedno totalni best seller – tekoči osvetljevalec, imenoval Summer in a bottle. V dveh odtenkih je punce navduševal v toplih poletnih dneh in še danes je stalnica v njihovi makeup rutini. Kaj pa je osvetljevalec brez popolne podlage? Tako je nastala še 3 v 1 BB krema, ki kožo poenoti, neguje in naredi čudovit videz. Na voljo v treh odtenkih, za vsako se najde tisti pravi.

Vizija


Moja vizija Elinorja je jasna. V poplavi kozmetičnih izdelkov in nasičenem trgu sem tukaj jaz. Z mojimi skrbno premišljenimi izdelki, ki so formulirani in proizvedeni v Sloveniji, želim v tvoje dni vpeljati tistih 5 minut samo zate. Čas, ko si nameniš najboljše, ko se razvajaš in izklopiš svet. Elinor produkti niso le 100% naravni izdelki, ki niso testirani na živalih in v sebi skrivajo vrhunske in skrbno izbrane najkakosvostnejše sestavine. So občutek, so energija, so poseben vibe in občutek.

Upam, da jih začutiš in nikoli ne nehaš izbirati sebe <3

Objem, Karin
So-ustanoviteljica Elinor Cosmetics

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost