Prva BB krema, ki stimulira tvorbo kolagena

Elinor BB krema - Cosmedoc Tajka

Dejstva, ki jih moraš vedeti o kolagenu tudi ti:

  • Kolagen je glavna beljakovina v telesu
  • V koži ga je kar 80 %, zato tudi najbolj vpliva na prožnost in elastičnost kože.
  • Telo ga proizvaja samo. Pri tem so zelo pomembne majhne celice – hondrociti, saj proizvajajo encime, ki razgrajujejo kolagen in tako ustvarjajo prostor za sintezo novega.
  • Proizvodnja kolagena se po 25. letu starosti zmanjša in upočasni za približno 1% letno
  • Zmanjšanja vsebnost kolagena v telesu se najprej vidi na koži, ki izgubi čvrstost, sijaj in lepoto.
  • Je tako učinkovit, da se uporablja tudi v plastični kirurgiji in zdravljenju opeklin.

Zakaj uporabiti BB kremo in ne kremo, ki vsebuje kolagen?

Produkti, ki vsebujejo kolagen, globinsko ne morejo vplivati, saj so molekule le-tega prevelike, da bi lahko prodrle v kožo. Raje izberite produkte, ki sami ne vsebujejo kolagena, ampak pospešijo proces obnavljanja kolagena in upočasnijo njegovo razgradnjo (glej BB krema). Izboljšana tvorba kolagena se tako kaže v močnejši in stabilnejši mreži kože (glej sliko spodaj). Vsekakor pa za mlado in čvrsto kožo pa nikakor ne pozabite na zaščito pred soncem.

Elinor BB krema - kolagen
Kolagen v koži

Katere sestavine v BB kremi stimulirajo tvorbo kolagena?

Poleg hrane, ki stimulira tvorbo kolagena (losos, oreščki, jajca, mango, borovnice, temno zelena zelenjava, …), je potrebno na kožo nanašati tudi produkte, ki pripomorejo k tvorbi le-tega. BB krema je za to izvrstna, saj vsebuje vitamin B3 oziroma nikotinamid, ki stimulira proizvodnjo kolagena za kar 54%. V kozmetiki je izredno zaželen in je primeren za vse tipe kože. Super stimulator pa je tudi vitamin C v karitejevem maslu, ki je prav tako ena izmed ključnih sestavin BB kreme.

Ta spletna stran uporablja piškotke, da naredi vašo uporabniško izkušnjo boljšo. V skladu z novo direktivo o e-zasebnosti, vas moram prositi za soglasje o nastavitvah piškotkov. Več o uporabi piškotkov in varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani piškotki in zasebnost